Ascaris Lumbricoides – Детски глист

Това е най-големият от чревните нематоди, освен това е и от най-често срещаните паразити по хората на Земята. Детските глисти са доста големи кръгли червеи , женските достигат дължина до 35см, а мъжките до 30см. Размножават се полово, произвеждат огромен брой яйца, които чрез човешките изпражнения заразяват почва, вода, зеленчуци, а посредством праха могат да попаднат навсякъде. Хората се заразяват през устата. Яйцата се излюпват обикновено в тънките черва и свободните малки ларви мигрират към белите дробове, трахеята и фарингса, като при това дразнят тъканите. В тази фаза заразеният усеща дразнене и кашлица, особено в легнало положение.

Детските глисти са си изработили високо специализиран начин за оцеляване в храносмилателната ни система. Паразитите Ascaris Lumbricoides унищожават протеолитичните ензими от панкреаса на човека. Затова продължителното им присъствие води до анемия, и увреждане функцията на панкреаса и далака.

Предполага се, че виновно е наличието на вещества в паразитите, които са инхибитори на човешките протеолитични ензими пепсин, трипсин, химотрипсин и металокарбоксипептидази. Тези инхибитори предпазват паразитите от смилане в дуоденума и тънкото черво.

Масови оплаквания при пациенти деца: упорита хрема, кашлица, лош сън, нарушени когнитивни възможности, слаба концентрация, нервност, труден характер.

Препаратът „Пара-7“ се справя с тези паразити във всичките им фази. Безопасен е приемът му от деца, бременни и кърмещи жени. Моля спазвайте дозировката и времето за прием.

Следвайте ни или споделете:
0

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харасва Ви блога? Моля споделете!

  • RSS
  • Follow by Email
  • Facebook
  • Google+
    https://blog.heliantheae.bg/2017/11/01/ascaris_lumbricoides
  • Pinterest
    Pinterest
  • Instagram